Slovo oběd, respektive část -ěd [jed], souvisí se slovem jíst (staročesky jiesti), to se zdá být jasné. Funkce předpony ob- je však už méně jasná… Původně se výrazem oběd označovalo jídlo vůbec (bez ohledu na denní dobu, kdy se podávalo). Jednalo se především o společné jídlo, jež představovalo důležitou součást každodenního života člověka. Předpona ob- pak s největší pravděpodobností vyjadřovala způsob stolování během společného jídla: strávníci při něm seděli v kruhu, tedy okolo něčeho. Jídlo se patrně servírovalo na stůl a účastníci seděli po jeho obvodu, okolo něj. Tento výklad názorně doplňuje i obrázek z bible Václava IV. na straně 1077.
V naší poradně s názvem WARFARIN A ALKOHOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Kout.
Užívám warfarin a deně k obědu 1x 10 pivo,totéž k večeři a na noc 1dcl vína.Může to být na škodu?
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Při léčbě Warfarinem je bezpečné jedno pivo denně. Vyšší dávky alkoholu pak mohou ovlivnit výsledky léčby Warfarinem. I z výživového hlediska je to špatně, protože v alkoholu je mnoho kalorií, které když tělu dodáte na konci dne, tak se uloží do tuků a časem to způsobí nadváhu, vysoký tlak, diabetes a chátrání těla.
Ještě nikdy jste šunkofleky nedělali a chcete se přesvědčit, že to děláte správně? Podívejte se na toto video a pusťte se do vaření. Je to opravdu jednoduché, celkem rychlé, ale hlavně výborné jídlo, které si můžete dát k obědu i večeři. Tak ať se vám podaří.
Ve svém příspěvku DOVOZ OBĚDŮ PRO DŮCHODCE PRAHA 10 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva davídková.
Prosím o sdělení kde a jak objednat pro 80 letou panní
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dan45.
No taky už nevím co mám vařit ale naštěstí v Praze je spousty možností kde si objednat jídlo nedávno jsem narazil na taková jídla http://www.fitkitchen.cz/ jedná se i o zdravější stravu takže člověk zaplacené 2 věci a dobře a zdravě se mají a mají tam samozřejmě více jídel na výběr.
Hlavními jídly dne jsou bez pochyby obědy a večeře. U obou těchto jídel platí, že by žádné z nich nemělo obsahovat více než 50 gramů sacharidů a jejich součástí by určitě byla zelenina. K obědu i k večeři se doporučuje maso (případně ryba) spolu s menším množstvím přílohy a zeleninou. Součástí obědů a večeří by určitě neměla být smažená jídla a různé polotovary.
Řada diabetiků si zhruba hodinu před spaním dává i druhou večeři, jejíž obsah sacharidů by měl být opravdu jen symbolický. K této večeři diabetologové často doporučují třeba jen bílý jogurt, nebo kousek sýra s ořechy. Něco lehkého, co ale zároveň i člověka dokáže zasytit.
V naší poradně s názvem WARFARIN CO MŮŽU JÍST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.
Dobrý den, pokud sním k obědu kyselé zelí nebo kapustu, mohu ten den vynechat dávku warfafinu?
Děkuji
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
To bohužel takhle nefunguje. Některé potraviny sice zesilují účinky Warfarinu ale nenahrazují jeho roli. Jde o to, že při kombinaci Warfarinu a některých potravin se Warfarin lépe vstřebává do organismu a pak hrozí riziko krvácení. Když ale Warfarin nevezmete a sníte tyto potraviny, tak se nic nestane, protože se neprojeví žádný podpůrný efekt, neboť v těle není žádný Warfarin. Samotnými potravinami nelze dostatečně regulovat srážlivost krve. Samovolné vysazení Warfarinu zvyšuje riziko ucpání krevního oběhu a může být velmi nebezpečné.
Za 11 až 13 týdnů od výsadby si budete moci všimnout, že bramborová nať začíná kvést. To znamená, že hlízy ztvrdly a můžete je začít ořezávat. Vykopejte několik rostlin, abyste zkontrolovali stav brambůrků, a poté je sklízejte, kdykoli budete mít chuť na horké nové brambory namazané máslem k obědu nebo večeři.
Po skončení této desetidenního očistného půstu nás čeká návrat k běžné stravě. Tento proces je třeba dobře rozvrhnout, abyste přechod dobře a bez ztráty energie zvládli. Pokud jste normálně zvyklí jíst maso, mléčné výrobky a vařená jídla, tak první den po skončení půstu pijte pouze čerstvě vymačkaný pomerančový džus. Dávky pomerančové šťávy si dávkujte přesně podle toho, jak se vám bude ozývat hlad – když přijde kručení, tak hned tam hoďte jeden pomeranč. Mimo pomerančů můžete ještě také použít grepy. K tomu je možné během dne vypít libovolné množství čisté vody bez chlóru. Druhý den ráno si dejte znovu pomerančovou šťávu, dejte si jí tolik, kolik zvládnete. K obědu si můžete dát voňavou zeleninovou polévku například osmahnutou nakrouhanou mrkev zalitou vodou s bujónem. K večeři pak zkuste česnečku. Zatím ještě nejste žádné pečivo. Třetí den si k snídani dejte čerstvě vymačkaný pomerančový džus. K obědu domácí zeleninovou polévku a zelený salát. K večeři oblíbené syrové ovoce nebo zeleninu. V další dny si již můžete zkusit dát jídla, na která jste normálně zvyklí. Pokud jste ovšem vegetariáni nebo vitariáni, tak následujte tento přechodový program. První a druhý den si dejte pouze čerstvě vymačkaný pomerančový džus a libovolné množství čisté vody bez chlóru. Stejné pravidlo, když se objeví hlad, tak hned si dejte pomerančovou šťávu a vodu. Třetí den ráno a dopoledne si dejte opět čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávu a zapijte ji vodou. K obědu si dejte oblíbené čerstvé ovoce a k večeři zeleninový salát. V další dny pak můžete začít jíst normálně, jak jste byli zvyklí.
V naší poradně s názvem WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuše CHYTILOVÁ.
Dobrý den.Mám dotaz,zda může manžel při užívání Warfarinu 1steril.okurek k obědu,papriku a rajče.A co může z ovoce.Ze strachu, od února není ani ovoce ani zeleninu.Děkuji.CHytilová
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Může jíst vše co má rád. Důležité je, jíst to stále ve stejném množství beze změn po delší dobu. Každá změna jídelníčku by měla být konzultována s lékařem, který udělá kontrolní vyšetření srážlivosti krve. Ideální je vytvořit jídelníček na týden, po prvním týdnu ověřit srážlivost krve a pak několik týdnů s tímto jídelníčkem vydržet. Za několik týdnů vymyslet nový jídelníček, zase po prvním týdnu udělat kontrolní vyšetření srážlivosti krve a zase vydržet. Takhle stále dokola.
Snídaně: Ke snídani je možné jíst palačinky, nebo staré pečivo, například s míchanými vejci, nebo s dietní šunkou, tvrdým sýrem (nízkotučným) a džemem (bez semínek). Je také možné si dát sklenici džusu, který ale neobsahuje žádnou dužinu.
Svačiny: Ke svačině jsou vhodné nízkotučné jogurty, jablečná pyré, ochucené nízkotučné tvarohy, nebo broskvový a meruňkový kompot a banán.
Oběd a večeře: k obědu si člověk na bezezbytkové dietě může dát třeba zapečené bramobory, pečené kuře, hovězí pečení, pečenou rybu, dušená kuřecí prsa, těstovinový salát s krůtím masem, vařené hovězí s přílohami ve formě brambor, rýže i těstovin.
Dále jsou uvedeny recepty, jak si tato jídla lze chutně připravit.
Ve svém příspěvku BOJ S CUKROVKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.
Moc vám děkuji.Prijemne jste mě potěšil a povzbudil.Napisu jak se mě to daří zvládat.Hezkou dobrou noc.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.
Dobrý večer.Byla jsem dneska ve světě zdraví.Mam z toho smíšené myšlenky.Rekla mě že jim málo bilkovin.Nelibylo se jí že jim k snídani housku se sýrem +rajče.K obědu těstoviny +tuňák.Nejim světle pečivo.Tmave, celozrnné.Nejim uzeniny,spíš ryby, tvrdý sýr šunku,dělám si pomazánky,např;červená řepa +lučina.Pry pohaka není pro mě moc dobrá, těstoviny taky.K obědu jsem měla brokolicová salát.K večeři,bramborovou kaší a sekanou.V práci na oběd jim polívku nebo druhý.Oboje nesmím.Co je špatně?Vím že málo jim jogurty,ale změním to.Naschledanou
Alternativou rafinovaného cukru může být cukr březový, melasa, třtinový, glukopur a další. Ovšem mějte na paměti, že všechno, co zařazujeme do jídelníčku ve velkém množství, v podstatě škodí. Je potřeba jíst hlavně pestře. Takže i cukr škodí, jestli je ho mnoho. Dávat malým dětem třtinový cukr, melasu či javorový sirup ve velkém množství znamená možná větší zátěž pro dětský organismus než obyčejný cukr v přiměřeném množství. Používejte vždy zdravý selský rozum. Vězte, že úplně obyčejný cukr nebo kousek sladké buchty po obědě napomáhá vstřebávání bílkovin, což je pro tělo stavební materiál. I naše babičky si daly k obědu třeba sladký kompot nebo po obědě nějakou tu buchtu k dobrému trávení.
Problém často představují i obědy do práce. Stravování v restauracích bývá cenově neúnosné, rozvážené krabičky s jídlem jsou nezřídka pekelně drahé (bez ohledu na kvalitu a složení připravených jídel). A vy potřebujete 2 obědy a 2 svačiny: pro sebe a pro manžela/manželku. A zaplaťte 6.000 Kč měsíčně jen za obědy (pokud jeden oběd stojí 150 Kč). V zahraničí je celkem běžné, že obědy mají studenou formu (saláty, sendviče a jiné) a teplé jídlo se podává až k večeři. Tak co s tím? Zde najdete pár nápadů: saláty; mozzarella; slané koláče se zeleninou; slané palačinky; omeleta se zeleninou; plněná tortilla; kuskus, rýže, čočka nebo bulgur se zeleninou (přidají se ořechy, fazole, kukuřice, sýr, uzené tofu, tempeh); grilovaná zelenina plněná měkkým sýrem; zeleninový flan; zeleninových nákyp; kousek nádivky. Existuje velké množství možností. Když si přinesete jídlo z domova, bude vás stát polovinu, a to i v případě, že použijete ty „nejluxusnější‟ suroviny a dopřejete si velké porce. Počítejte: salát (okurka, olivy, řecký sýr) vyjde na 35 Kč, rizoto (rýže, kuřecí maso, zelenina, sýr) dokonce na 30 Kč. K obědu si můžete také přinést jídlo, jež jste nesnědli den předtím k večeři. Tím ušetříte nejen peníze, ale i čas, který byste věnovali přípravě nového pokrmu. Abyste se daným jídlem nepřejedli, zkuste využít třeba jen jeho část: z rýže, již jste jedli jako přílohu večer, si můžete připravit kaši nebo nákyp. A když vám zbude třeba pečené maso, můžete jej přidat do rizota nebo salátu.
Rychlovka k obědu do práce: Tvaroh smíchat se šťávou z citrónu a s trochou cukru a nakrájet do něj jedno velké jablko nebo ananas. Jedná se o zdroj bílkoviny a vlákniny, jenž neobsahuje žádné konzervanty. Výrobní náklady na jednu porci jsou cca 20 Kč. Obměnu mohou představovat nasypané ovesné vločky nebo cornflakes.
V naší poradně s názvem CHIA SEMÍNKA HUBNOUCÍ ZÁZRAK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava.
Dobrý den chci se zeptat opravdu se jí 3 lžičky semínek denně?
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Polévková lžíce k snídani a lžička k obědu a k večeři. Jde o dietní plán na hubnutí a chia semínka jsou kalorická. Proto se jich nejí kvanta. Chia semínka obsahují hodně tuku, který při nadměrné konzumaci vede k tloustnutí. Chia semínka jsou při hubnutí důležitá hlavně díky gelu, který vytvářejí při spojení s vodou.
Ingredience: 6 buřtů, 1 velká cibule, 1 stroužek česneku, čertovská omáčka, kečup, hořčice, niva dle chuti, cca 0,3 l piva, může být feferonka
Postup: Buřty rozkrojíme v půli, ale ne celé, aby zůstaly obě půlky spojené. Vzniklý prostor naplníme pikantní omáčkou, plátkem cibule a česneku a plátkem nivy, dáme do varné mísy – pekáče, zasypeme zbytkem nakrájené cibule a česneku, přidáme cca 2 lžíce hořčice (pokud máme rádi ostré, dáme klidně dijonskou hořčici), přibližně 2x takové množství kečupu, kdo má rád ostré, dá kousek feferonky, a zalijeme pivem tak, aby byly buřty ze 3/4 ponořené. Přiklopíme víkem a dáme do trouby, ze začátku na 220 °C, dokud se nezačne omáčka „vařit“, pak snížíme teplotu cca na 150–200 °C a necháme 20 min. Vykukující části buřtů se opečou a omáčka zhoustne. Je to rychlovka k obědu, večeři nebo jen tak na chuť.
Oběd by měl představovat završení hodování první poloviny dne. Během ní bychom měli prostřednictvím jídla přijmout asi 60 % z celkové denní energie. Oběd by měl tvořit cca 30−35 %. Většina rodičů bohužel nemá kontrolu nad tím, co všechno jejich dítě ve škole zkonzumuje. Jednou z možností, jak ovlivnit stravování dítěte ve škole, je sledovat jídelní lístek, a pokud má dítě na výběr z více jídel, doporučit mu jídla zdravější. Školní stravování dětí patří k často diskutovaným tématům. Spousta rodičů se domnívá, že školní jídelníčky v žádném směru neodpovídají zásadám zdravé výživy. Avšak vedoucí školních jídelen mají k dispozici takzvaný spotřební koš a přehled doporučených dávek a potravin, které by dětem měla školní jídelna nabízet, aby jídelníček odpovídal zásadám zdravé stravy. Výživová doporučení pro školní jídelny tedy existují. Je pravda, že ne všichni rodiče mají o zdravém stravovaní správné představy. Vyžadují-li například rodiče po školní jídelně, aby pro jejich děti připravovala veganské či makrobiotické pokrmy nebo aby nápoje nesladila cukrem, nýbrž náhradním sladidlem, je více než pravděpodobné, že se nesetkají s nadšenou odezvou. Většina rodičů má přímý vliv na složení obědů svých dětí o víkendech a školních prázdninách. Tehdy se mohou zaměřit na zdravé potraviny a pokrmy. Není nutné, aby součástí oběda byla vždy také polévka. Pakliže je hlavní jídlo samo o sobě vydatné (například těstoviny nebo knedlíky s omáčkou), nemusíte k němu připravovat ještě polévku. A naopak: chcete-li k obědu uvařit zahušťovanou polévku (bramborovou, rajskou a podobně), můžete ji podávat jako samostatný pokrm a doplnit ji například pečivem. Co by ale u zdravého oběda nikdy chybět nemělo, je zelenina nebo ovoce. Pokud není zelenina (dušená, špíz a podobně) přímo součástí pokrmu, doplňte hlavní jídlo například oblohou či miskou salátu nebo kompotu.
Vařit pro děti nemusí být vždy jednoduché. Neustále přemýšlíte, které suroviny jsou vhodné, jak je upravovat... Každý, kdo má děti, si postupně vytvoří jakýsi seznam jídel, u nichž má naději, že je děti snědí. Obvykle to bývají jídla rychlá a jednoduchá.
Vědecké výzkumy o stravování s ADHD jsou omezené a výsledky nejednoznačné. Mnoho odborníků na zdraví však věří, že dieta může hrát úlohu i při odhalování příznaků ADHD. Často se poukazuje na to, že co je dobré pro mozek, je pravděpodobně dobré i pro ADHD.
Konzumujte velké množství proteinů (fazole, sýr, vejce, maso a ořechy), a to zejména ráno a pak k obědu, protože to vede ke zlepšení koncentrace.
Konzumujte méně jednoduchých sacharidů, jako jsou sladkosti, kukuřičný sirup, med, cukr, výrobky z bílé mouky, bílá rýže a brambory bez slupky.
Konzumujte více komplexních sacharidů – zeleninu a některé druhy ovoce (například pomeranče, mandarinky, hrušky, grapefruity, jablka a kiwi). Jejich konzumace se doporučuje večer, protože zlepšují spánek.
Konzumujte více omega-3 mastných kyselin, zejména ty, které jsou obsaženy v rybách (losos, tuňák), ořeších, olivovém a řepkovém oleji. Omega-3 mastné kyseliny jsou také k dispozici ve formě potravinových doplňků.
Obědy do školy řeší většinou rodiče u starších dětí. Jako oběd se hodí těstovinový salát. Těstovinové saláty lze připravit na sto způsobů, stačí použít pokaždé jinou zeleninu a změnit zálivku. Na studeno se mohou jíst rovněž palačinky (se strouhaným sýrem, zamotat ještě teplé) a různé smažené nebo pečené placky: bramborové placky, zeleninové karbanátky, květákové placky, zelné placky, vafle, lívance. Široké využití má také listové těsto: můžete udělat pirohy nebo slaný závin a naplnit je čímkoliv podle chuti. Do pirohů se dává zeleninová směs, někdy směs s kuřecím nebo mletým masem, někdy vajíčka nebo zelí. Pirohy lze připravit i na sladko s marmeládou nebo tvarohem. Do slaných závinů se dává i listový špenát, nasekaná brokolice, sýr (aby se to spojilo), slanina nebo šunka. Suroviny můžete různě kombinovat. Teplé je to samozřejmě lepší, ale i po vystydnutí vám to určitě bude chutnat. Občas se může konzumovat též bageta s kuřecím nebo krůtím masem obložená zeleninou.
Rychlé obědy se pomalu, ale jistě stávají nedílnou součástí naší uspěchané doby. Známe to všichni: Je čas oběda a žaludek se točí na všechny strany, hlady padáme, a tak nepohrdneme rychlým obědem. I když vaření nechcete obětovat moře času, můžete v kuchyni vytvořit pravé skvosty a s rychlými a jednoduchými recepty pak slavit úspěch. Základem rychlého vaření je vybavená spíž a kvalitní suroviny. Zaměřte se na rýži a těstoviny. Na přípravu jedné z nejslavnějších italských specialit, „spaghetti aglio olio‟, potřebujete jen čtyři základní suroviny: špagety, česnek, olivový olej a chilli papričky. Vyplatí se mít doma také dva druhy rýže, a to kulatozrnnou, ze které uděláte jednoduché rizoto s hráškem i rýžový nákyp, a dlouhozrnnou basmati na pilaf a jako přílohu k omáčkám či ke směsím na čínský způsob. Kromě těstovin a rýže byste měli mít doma i luštěniny, sterilovanou kukuřici, fazole, hrách a loupaná rajčata. Tak by měla být vybavena i lednička a mrazák. Zvlášť v zimě se totiž nemůžete příliš spoléhat na čerstvou zeleninu, proti ji musíte nahradit zeleninou zamrazenou. Ke stálicím v mrazáku by měly patřit fazolky a listový špenát.
Nedopusťte, aby bylo dítě dehydrované. Vytvořte v šálku vody směs ze ¼ lžičky soli a lžičky cukru. Směs zamíchejte a nalijte ji do kojenecké láhve. Nechte dítě vypít celou láhev s obsahem hydratační tekutiny. Cukr a sůl doplňují elektrolyty, které napomáhají při trávení a zabraňují nadměrné dehydrataci.
Kojenecká strava by měla obsahovat rýži a ovesné obiloviny. Rýže a ovesné výrobky zpevňují stolici u kojenců. Dítě by mělo dostat teplé jídlo z obilovin hned ráno (1/4 šálku). K obědu a večeři se doporučuje ¼ šálku vařené rýže. Tato strava prokazatelně vede k pevnější stolici.
Vyhněte se přísunu mléčných výrobků, jako je mléko a sýry, zejména při přetrvávajícím průjmu. Laktóza obsažená v mléčných výrobcích může dráždit střeva kojenců a způsobit plynatost a křeče.
Vyhýbejte se potravinám s vysokým obsahem vlákniny. Potraviny s vysokým obsahem vlákniny způsobují nadýmání, plynatost a nepohodlí u kojenců. Nadměrná vláknina podporuje tvorbu stolice a může vést k většímu průjmu.
Doporučuje se krmit kojence jablečnou dření. Jablka obsahují pektin, který rovněž způsobuje pevnější stolici. Dítě by mělo mít přísun ¼ šálku jablečné dřeně každé čtyři hodiny do té doby, dokud nezačne stolice tvrdnout.
Dobrý den.Mám dotaz,zda může manžel při užívání Warfarinu 1steril.okurek k obědu,papriku a rajče.A co může z ovoce.Ze strachu, od února není ani ovoce ani zeleninu.Děkuji.CHytilová
Dobrý večer.Byla jsem dneska ve světě zdraví.Mam z toho smíšené myšlenky.Rekla mě že jim málo bilkovin.Nelibylo se jí že jim k snídani housku se sýrem +rajče.K obědu těstoviny +tuňák.Nejim světle pečivo.Tmave, celozrnné.Nejim uzeniny,spíš ryby, tvrdý sýr šunku,dělám si pomazánky,např;červená řepa +lučina.Pry pohaka není pro mě moc dobrá, těstoviny taky.K obědu jsem měla brokolicová salát.K večeři,bramborovou kaší a sekanou.V práci na oběd jim polívku nebo druhý.Oboje nesmím.Co je špatně?Vím že málo jim jogurty,ale změním to.Naschledanou
No taky už nevím co mám vařit ale naštěstí v Praze je spousty možností kde si objednat jídlo nedávno jsem narazil na taková jídla http://www.fitkitchen.cz/ jedná se i o zdravější stravu takže člověk zaplacené 2 věci a dobře a zdravě se mají a mají tam samozřejmě více jídel na výběr.
Polévková lžíce k snídani a lžička k obědu a k večeři. Jde o dietní plán na hubnutí a chia semínka jsou kalorická. Proto se jich nejí kvanta. Chia semínka obsahují hodně tuku, který při nadměrné konzumaci vede k tloustnutí. Chia semínka jsou při hubnutí důležitá hlavně díky gelu, který vytvářejí při spojení s vodou.
Tato reakce může být spojená s posledním jídlem předešlého dne, tedy večeří a nebo celkové stravy dítěte. Zkuste nasadit týden nebo dva dietní stravu bez hlavních alergenů a sledujte účinek. Příklad jídelníčku: ráno dejte na snídani čerstvou mkrvovou šťávu a banán, jako svačinu jablko. K obědu pak vařenou rýži s kouskama dušené polévkové zeleniny a k svačině pak nějaké zdejší sezóní ovoce. K večeři pravý vývar z masa a zeleniy a jako dokrm pečenou bramboru. Toto dodržujte jeden až dva týdny a sledujte, jstli se příznaky alergické reakce oteklého obličeje zmírní.
podle TCM tradiční čínské medicíny jsou uši spojené s ledvinami . muže to být dna revmatizmus artróza osteoporóza a další podobne nemoci spojene vše s jatrama viz fleky na obličeji jako notorik červený nos a podobne fleky na těle hnědého tipu , derma nigrensis..cukrovka . přejídaní malo enzimuu a malo pohybu takže jsem si vše protrpěl a ted si davam pozor ...jím čerstve ovoce nalačno ráno piju džusi z čerstvého ovoce a pak už je to jedno co si date k obědu protože tělo už ma to svoje co potřebuje to hlavní enzim vytamím vlákninu a, no a pak stačí v zaměstnání se vic hejbat a at dělate co dělate když zametate vytírate umejvate spalujete a nemusíte ani běhat a když ten pohyb mate v práci mate to ještě zaplacený ., pááá
Místo léků a přísných diet zkuste normální vyváženou stravu. Ráno 100 gramů ovesných vloček do 250 g nízkotučného kefíru, který může být oslazen lžičkou medu. K obědu kuřecí steak s rýží a nealkoholické pivo. K večeři pak pečené libové maso s vařeným nebo pečeným bramborem a s nějakým zeleným salatem v citronové šťávě. Mezi těmito hlavními jídly dávejte svačiny (jogurty, ochucené tvarohy, ovoce). Důležité je také se správně hýbat, aby strava mohla správně procházet zažívacím traktem, proto během dne udělejte několik dřepů, snažte se dosáhnout si na špičky s nataženýma nohama a udělejte několik cviků na zpevnění břicha. Toto vám pomůže více než další chemie prostřednictvím nových léků.
Nastartovat tělo na hubnutí pomůže zrychlení metabolizmu. To znamená, že tělo pálí kalorie rychleji nežli doposud. Recept na zrychlení metabolizmu je jednoduchý. Každé ráno hned po probuzení si dejte 100% přírodní ovocný džus asi tak 1 - 2 deci. Pak za 20 minut müsli s mlékem nebo jogurtem. Pak za 3 hodiny malé jídlo - svačinku (müsli tyčinka). K obědu nějaké dušené nebo pečené maso s rýží. Potom zase za 3 hodiny svačinka (vařené vajíčko nebo nízkotučný sýr). K večeři půlka grilovaného kuřete bez přílohy. Kdyby byl večer hlad, tak si dejte zase jedno vařené vajíčko nebo nízkotučný sýr bez přílohy. Během celého dne vykonávejte nějaký pohyb - rychlá chůze, běh, chůze po schodech, dřepy a ráno po snídani 10 poctivých kliků. Toto bude fungovat a kila půjdou dolů.
Spirulina je zelená řasa a 100 gramů obsahuje 25 mikrogramů vitamínu K. Na den máte limit 90 mikrogramů vitamínu K. Takže normálně setrvejte v užívání spiruliny, ale musíte ji vzít každý den bez přestávek. Zároveň si nechte co nejdříve změřit srážlivost krve INR. Po vysazení spiruliny kontrolu INR opakujte.
K tomu hubnutí. Přizpůsobte si jídelníček tak, abyste kalorická jídla, která máte ráda, jedla ráno a k obědu. Odpoledne a večer již jezte jen libové maso nebo různě ochucený tvaroh, jogurt vše bez příloh, pečiva a bez ovoce. Zařaďte zdravý pohyb, třeba běh na orbitreku každý den alespoň hodinu. Místo výtahem choďte po schodech. Podnikejte co vás baví, třeba výlety do přírody, abyste neměla čas myslet na jídlo. NEJEZTE U TELEVIZE!!! Nepijte sladké vody ani alkohol.
Jídelníček si vytvořte na 10 dní a ten třikrát po sobě opakujte. Po každé změně jídelníčku si nechte jedenáctý den změřit INR. Tím se ujistíte, že máte srážlivost v pořádku.