Facebook Síť X Pinterest email tisk

Téma

MARINÁDA NA KRKOVIČKU NA GRIL


MARINÁDA NA KRKOVIČKU NA GRIL je jedno z témat, o kterém bychom vás rádi informovali v tomto článku. Je pečené kuře dobré na žlučník? Při žlučníkové dietě máte na výběr libové červené maso nebo drůbeží maso, jako je kuřecí nebo krůtí maso, bez kůže. Kůže má více tuku než maso a měli byste se jí proto vyhnout, pokud máte žlučové kameny. Snažte se maso nefritovat, ale místo toho maso krátce osmahněte a potom vařte, pečte nebo grilujte.


Je pečené kuře dobré na žlučník? Při žlučníkové dietě máte na výběr libové červené maso nebo drůbeží maso, jako je kuřecí nebo krůtí maso, bez kůže. Kůže má více tuku než maso a měli byste se jí proto vyhnout, pokud máte žlučové kameny. Snažte se maso nefritovat, ale místo toho maso krátce osmahněte a potom vařte, pečte nebo grilujte.

Zdroj: článek Pečené kuře při žlučníkové dietě

Grilovaná kuřecí prsa

Příprava kuřecích prsou podle tohoto receptu spočívá v tenkém nakrájení – čím tenčí, tím lepší! Tenčí kuřecí řízky se rychleji vaří a díky své tenčí velikosti umožňují marinádě lépe proniknout a získáte tak chutnější kuřecí pečínku. V tomto receptu se kuřecí prsa marinují v řepkovém oleji, česneku, červeném vinném octu a sušených bylinkách. Tato grilovaná kuřecí prsa jsou dokonale propečená a chutná. Jde o jednoduché zdravé jídlo s nízkým obsahem tuku a vysokým obsahem bílkovin. A tak všestranné, že si ho můžete připravit dopředu! Přidejte ho do salátů nebo salátových misek, sendvičů nebo jako hlavní jídlo se zeleninou. Proces grilování dodává kuřeti lehce pečenou chuť, která je nepopiratelně lahodná. Nemáte doma gril? Vyzkoušejte tato šťavnatá kuřecí prsa na vzduchové fritéze! Nebo pro obměny vyzkoušejte toto grilované kuře marinované v jogurtu.

Ingredience

  • Vykostěná kuřecí prsa bez kůže, fungují i ​​vykostěná kuřecí stehna;
  • Kuřecí marináda: řepkový olej, rozmačkaný česnek, sušené provensálské bylinky nebo podle chuti použijte sušené oregano, červený vinný ocet, sůl a černý pepř;

Volitelné varianty: Přidejte česnekový prášek, cibulový prášek, uzenou papriku nebo vyměňte ocet za citronovou šťávu.

Postup

Začněte s tenkými kuřecími řízky. Nařezejte kuře na rovnoměrnou tloušťku asi půl centimetru.

Marinujte. Smíchejte olej, česnek, sušené bylinky a ocet ve velkém mikroténovém sáčku. Kuře z obou stran osolte a ochuťte černým čerstvě mletým pepřem a poté přidejte do marinády. Ujistěte se, že jsou rovnoměrně potažené marinádou. Vytlačte všechen vzduch a marinujte v lednici alespoň 30 minut, ale raději 2 hodiny nebo přes noc pro lepší chuť.

Předehřejte si gril. Zahřejte gril nebo grilovací pánev na středně vysokou teplotu. Pokud používáte gril na dřevěné uhlí, počkejte, až uhlí pokryje bílý popel.

Jakmile je váš gril rozpálený, naolejujte grilovací rošty a přidejte kuře. Kuře grilujte asi 2–3 minuty z každé strany, nebo dokud nezhnědne a vnitřní teplota nedosáhne 74 °C. Protože řízky máte tenké, tak se uvaří rychle. Dávejte ale pozor, abyste je nepřevařili, protože kuřecí může být při příliš dlouhém vaření suché.

Nechte odpočinout a podávejte. Po uvaření nechte kuře před podáváním několik minut odpočinout. To umožňuje, aby se šťáva znovu vsákla do všech kousků, takže je pak křehčí a chutnější.

Zdroj: článek Pečené kuře při žlučníkové dietě

Autor obsahu

 Mgr. Marie Svobodová


lze chodit bez palce
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
maso naložené v pragande před uzením omít nebo ne
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>
novinky a zajímavosti

Chcete odebírat naše novinky?


Dokažte, že jste člověk a napište sem číslicemi číslo čtrnáct.