Informace od zdravotní sestry

MENU

  

HODNOTY

  

JÍDELNÍČEK

  

NÁSLEDKY CUKROVKY

  

RADY A ZKUŠENOSTI

  
Téma

LUXUSNI KURE

OBSAH

Cukrovka je nemoc spojená s určitými stravovacími omezeními, rozhodně není nutné být doživotně odsouzen k hladovění nebo k jedení nudných a stále stejných jídel. Jen je potřeba trochu přemýšlet a vybírat takové potraviny, které nám zbytečně neškodí.

Zdroj: Co nejíst při cukrovce

Poradna

V naší poradně s názvem LUXUSNÍ KOSMETIKA VZORKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Tady je obchod s luxusní kosmetikou, kde je možné za symbolické ceny koupit vzorky luxusní kosmetiky, téměř zdarma. Jsou to vzorky luxusní kosmetiky Botarin. www.eshop.botarin.cz…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Luxusní kosmetika vzorky

Luxusní pečené kuře I.

Suroviny:

  • 1 kuře
  • 1 konzerva kompotovaných broskví nebo ananasu
  • 2 ks hermelínu
  • 200 ml sladké smetany
  • podle chuti hřebíček
  • máslo
  • grilovací koření
  • sůl
  • olej
  • mletá paprika

Postup:

Omyté a osušené kuře osolíme, posypeme grilovacím kořením, sladkou paprikou a vložíme do vymazaného pekáčku. Navrch kuřete poklademe plátky másla, přidáme trošku hřebíčku (dle chuti) a dáme péct do trouby v uzavřeném pekáčku. Kuře pečeme asi 45 minut na 200 °C. Poté kuřeti propíchneme kůži, aby pustilo šťávu, kterou potom kuře přeléváme a pečeme asi ještě 15 minut. Pekáček odkryjeme, aby se kůrčička dopekla, a zasypeme ho na kostky nakrájenou broskví nebo ananasem. Pokryjeme na plátky nakrájeným hermelínem a zalijeme smetanou. Pekáček opět zakryjeme a necháme chvilku péct, aby se sýr roztekl. Luxusní kuřátko podáváme s brambory, rýží nebo jen chlebem.

Zdroj: Recepty na pečené kuře

Diskuze

V diskuzi ALE TA ..... se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mika Myllylae.

... jeho sestřička, co flákla právě v TV kameramanovi, to bylo luxusní zbožíčko, tu bych bral

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ale ta .....

Šampon pro luxusní péči Chronologiste

Šampon pro luxusní péči Chronologiste je vhodný na všechny typy vlasů. Obsahuje tyto aktivní látky: abyssine, vitamín E, arganový a heřmánkový olej, alma oil. Šampon pro luxusní péči Chronologiste jemně čistí a vyživuje vlasy a vlasovou pokožku, zanechává vlasy hebké, silné a lesklé, pokožka hlavy je zklidněná, svěží a hydratovaná. Aplikujte malé množství produktu do vlhkých vlasů, jemně vmasírujte a poté důkladně opláchněte. Podle potřeby proceduru opakujte.

Dle hodnocení spotřebitelů je šampon pro luxusní péči Chronologiste perfektní produkt. Vlasy jsou zdravější a je to hlavně i vidět, tedy ne hned, ale už po několika použitích. Ale již po prvním použití zákazníci popisují skvělý pocit. Uživatelkami je hodnocen jako velmi dobrý produkt s krásnou vůní. Pro mytí postačí malá dávka. Šampon pro luxusní péči Chronologiste je vhodný i pro muže a je určen pro každodenní použití. Vlasy jsou ve skvělé kondici a snadno se upravují.

Zde můžete vidět, jak vypadá šampon pro luxusní péči Chronologiste.

Zdroj: Kerastase Chronologiste

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ PŘÍRODNÍ KOSMETIKA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Já jsem objevila luxusní, 100% přírodní rakouskou kosmetiku RINGANA. Mohu jen doporučit. Vše se dozvíte na www.rakouskezdravi.com.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Kosmetiku Ringana můžu jen doporučit - věnuji se složení kosmetiky i fungování pleti a tato certifikovaná přírodní kosmetika má skvělé výsledky.
www.janafucikova.cz/…

Zdroj: diskuze Nejlepší přírodní kosmetika diskuze

Luxusní pečené kuře II.

Suroviny:

  • 1 kuře
  • 1 velký citron
  • 3 hrsti čerstvě nasekaných bylinek (rozmarýn, tymián, petrželka)
  • máslo
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • obloha: brambory, tymián či rozmarýn, 4 červené cibule

Postup:

Kuře pečlivě omyjeme, odřežeme vše nežádoucí a pod prsní kůži vložíme bylinky, které maso krásně provoní. Bylinky rozprostřeme pořádně, ať nezůstanou na jednom místě. Vnitřek kuřete prosolíme a vložíme do něj omytý, na půlky rozkrojený citron přidáme i pár větviček rozmarýnu. Kuře osolíme i z vnější strany a provázkem svážeme, aby citron pustil krásně šťávu. Takto připravené kuře vložíme do pekáče a zakapeme olivovým olejem, nebo poklademe kousky másla. V polovině pečení přidáme brambory, které jsme si jen uvařili ve slupce, osolíme je a podle chuti je můžeme posypat bylinkami, které jsme použili i na kuře. K tomuto pečenému kuřátku patří i pečené červené cibule. Cibule z obou stran ořízneme, na horní straně nařízneme křížek a vložíme do něj hoblinku másla a bylinky. Ke kuřátku přidáme cca 30 minut před koncem pečení. Pečeme, dokud brambory i kuře nemají zlatavou barvu (asi hodinu a půl). Brambory během pečení promícháváme a podle potřeby podléváme. Před porcováním vyndáme citron, kterým pokapeme upečené kuře. Jako příloha se hodí brambory nebo rozpečená bageta. A nezapomeňte na skleničku bílého vína.

Zdroj: Recepty na pečené kuře

Diskuze

V diskuzi PLÍSEŇ NA KŮŽI NA ZÁDECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Romana.

Potřebuji poradit s plísní na zádech. Objevila se u u mého otce, který je nyní trvale na lůžku. Bojim se, aby se mu to nerozmokvalo a netrpěl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lili25.

Já bych za sebe ještě mohla doporučit konopnou kosmetiku. Měla jsem mastičku z konopí a moc mi to pomáhalo ale hlavně šampony ty byli luxusní.

Zdroj: diskuze Plíseň na kůži na zádech

Crisp kuře

Ingredience: 1–1,2kg kuře, sůl, pepř, koření (rozmarýn, tymián, šalvěj), 2 lžíce oleje

Postup: Kuře omyjte, osušte a rozkrojte ho na polovinu. Smíchejte dohromady olej, sůl, pepř a koření a touto směsí kuře potřete. Pak kuře položte na talíř Crisp kůží směrem nahoru. Kuřecí půlky pečte 22–24 minut pomocí funkce Crisp. Chcete-li zjistit, zda je už kuře propečené, zasuňte do nejsilnější části masa jehlici. Kuře je hotové, když z něj volně vytéká šťáva.

Příprava: 5 minut

Doba pečení: 22–24 minut

Zdroj: Crisp recepty

Diskuze

V diskuzi VAKCINA SILGARD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Misa83.

Ahoj holky, tak si tady ctu vasi diskusi. právě včera jsem si nechala poslat všechny tři dávky Silgardu. Mylím si, že je lepší, protože působí proti 4 serotypům toho papilomaviru, kdežto Cevarix jen proti 2. Je mi uz 25 let a tak jsem dost váhala, jestli do toho mám jít nebo ne, ale pak jsem si řekla, že náhoda je blbec, pak někdy v 50 oněmocním a budu si vyčítat, že jsem se nenechala naočkovat a jěště k tomu přispěl fakt, že rodiče mého kamaráda mají lékarnu a dali mi všechny tři dávky za 8000 a tomu se už nedalo odolat...



Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dolores Ibaruri.

Po ověření vaší IP adresy dávame podnět k zahájení trestního stíhání pro neoprávněný prodej vakcíny na předpis bez předpisu. A vzhledem k tomu, že zdravotní pojištovny přispívají na tuto vakcínu, není ta vaše částka nijak luxusní. :-(

Zdroj: diskuze Re: vakcina Silgard

Kuře na medu a pomerančích

Ingredience:

  • 1 kuře nebo kuřecí čtvrtky
  • 3 lžíce medu
  • 1 pomeranč
  • 1 citron
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžíce oleje

Postup:

Kuře omyjte, osušte a naporcujte na čtvrtiny. Připravte si marinádu z oleje, medu, sójové omáčky, utřeného česneku a šťávy z citronu. Kuře důkladně potřete připravenou marinádou a nechte v lednici odležet. Poté kuře přendejte do pekáče, lehce podlijte vodou a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut, poté kuře otočte, na každý kus položte plátek oloupaného pomeranče, polijte výpekem a pečte dalších 30 minut. Abyste měli křupavou kůrčičku, polévejte kuřecí čtvrtky častěji.

Zdroj: Kuře na medu

Diskuze

V diskuzi GOOGLE KERASTASE VZORKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika Trejbalová.

To je tedy luxusní značka,a dělá si i jmeno,tím že neposkytuje ani vzorečky zdarma pouze při nákupu nad tisíce???!!! Že se nestydíte, tuto info,si nenechám pro sebe a budu šířit světem letem,internetem.Trejbalova007@seznam.cz

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Google kerastase vzorky

Kuře na medu podle Pohlreicha

Ingredience:

  • 1 kuře nebo kuřecí čtvrtky
  • 1 kostka másla
  • 3 lžíce medu
  • kůra z jednoho citronu
  • sůl
  • pepř

Postup:

Kuře omyjte, osušte, osolte a opepřete. Po celém kuřeti rozetřete asi čtvrtku másla a vložte do pekáče vyloženého pečicím papírem. Kuře dejte hřbetem nahoru, aby se nepřichytilo. Takto připravené pak pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 30 minut, postupně podlévejte vodou, pak kuře otočte a pečte dalších 15 minut. Připravte si kůru z jednoho citronu, tu nakrájejte na malé kousíčky a smíchejte se 3 lžícemi medu. Kuře vyndejte z trouby, přelijte výpekem a důkladně potřete připravenou směsí citronu s medem. Mezitím zvyšte teplotu v troubě na 200 °C a kuře ještě na 5 minut vraťte zpět, aby se vše zapeklo a dotvořila se kůrčička.

Zdroj: Kuře na medu

Diskuze

V diskuzi SKLIZEŇ RAKYTNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava.

Dobrý den, taky jsem na tom stejně, že už bych nejraději rakytník otrhala ,ale jak čtu tak je na něj brzo? .V minulém roce jsem ho nechala déle a pak byl problém ho otrhat,protože praskal a vytékala šťáva.Jinak marmoška byla luxusní :)větvičky stříhat nemůžu z důvodu,že plody mám hned u kmenu ,tak to bych o něj přišla...tak jdu hledat další reference jak na to ...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarča.

Dobrý den, jak něco zjistíte, tak mi dejte prosím vědět. Děkuji

Zdroj: diskuze Sklizeň rakytníku

Recepty

Kuře na medu lze připravit několika způsoby a za použití různých dalších ingrediencí, je už jen na vás, co vám nejvíc chutná a čemu dáte přednost. Hlavními ingrediencemi, jak už sám název napovídá, jsou kuře s medem. Takové kuře na medu s rýží určitě nikdo neodmítne, ale nemusíte volit jako přílohu jen rýži, hodí se například i různě upravené brambory, těstoviny či zelenina.

Zdroj: Kuře na medu

Diskuze

V diskuzi ONLY CGA800 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tony.

Ucinek tohoto pripravku mohu take potvrdit. Po 3mesicni kure se citim jako znovuzrozeny.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pája.

taky potvrzuju účinek cga800. nejlepší je na něm to, že jsem díky němu taky změnil stravovací návyky a životní styl, takže přestože ho už neužívám, hubnu dál, ikdyž mnohem pomalejc.

Zdroj: diskuze Only CGA800

Jak dělá kuře na medu Babica

Ingredience:

  • 1 kuře
  • 1/2 l světlého piva
  • 1 balení olomouckých tvarůžků
  • 3 jablka strouhaná
  • 3 lžičky medu
  • plátky slaniny
  • sladká paprika
  • sůl
  • pepř

Postup:

Kuře omyjte, usušte, osolte, opepřete a okořeňte sladkou paprikou. Kuře přendejte do pekáče a dovnitř nacpěte pokrájené plátky slaniny společně s olomouckými tvarůžky a otvor uzavřete. Z piva, jablek a medu připravte směs, tu přilijte do pekáče ke kuřeti a vložte do vyhřáté trouby na 180 °C a pečte asi 45 minut až jednu hodinu, průběžně polévejte šťávou, aby se vytvořila kůrka.

Zdroj: Kuře na medu

Diskuze

V diskuzi WARFARIN A CO NEJÍST PŘI JEHO UŽÍVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.

Dobrý večer, chci se zeptat, zda při užívání warfarinu mohu jíst rajskou omáčku.

Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miloslava obratilova.

mam dotaz mohu pri tomto leku jist zavarene okurky kure v nemocnici me ho dal a v tabulce je jako nevhodne mohu kren jatrovou pastiku tvaruzky a prosim kterou zeleninu mohu

Zdroj: diskuze Warfarin a co nejíst při jeho užívání

Pečené kuře na medu

Ingredience:

  • 1 kuře nebo kuřecí čtvrtky
  • 5 lžic oleje
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžíce švestkových povidel
  • 3 lžíce kečupu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce grilovacího koření

Postup:

Kuře omyjte a osušte, chcete-li péct kuře v celku, neporcujte ho, pokud ne, kuře naporcujte, ale nechte i s kůží. Ze zbylých ingrediencí připravte v misce marinádu. Marinádou potřete celé kuře, nezapomeňte na vnitřek kuřete, čím bude marináda nanesena důkladněji, tím bude hotové kuře lepší. Takto připravené maso nechte v lednici odležet a po pár hodinách můžete přendat do pekáče, podlít trochou vody a vložit do trouby předehřáté na 180 °C. Nechte asi 45 minut přiklopené, pak odklopte, několikrát přelijte výpekem, pokud ho je nedostatek, přidejte vodu a pečte bez víka do té doby, než se utvoří kůrčička.

Zdroj: Kuře na medu

Poradna

V naší poradně s názvem JAK VYROBIT TINKTURU Z DUBOVÉ KŮRY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Léčivé účinky má jen kúra z dubu bílého, který se v ČR pěstuje jako okrasný strom v pracích. Zde jsou vidět jeho listy: www.google.cz/images…
Ze stromu je potřeba ustřihnout mladé letorosty o průměru asi půl centimetru. Větývky zbavte listí a omyjte vodou. Pak z nich pomocí škrabky na brambory odstraňte kúru. Tím získáte mnoho hoblinek. Oloupejte jen zelenou kůru ne dřevo. Potom namočte všechny hoblinky do vodky 60% silné. Například vodka pelíškovka. Všechny hoblinky musí být ponořené. Nechte to v temném chladném místě po dobu minimálně 2 týdny, lépe však jeden měsíc. Poté tekutinu přefiltrujte a máte tinkturu z dubové kůry.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Slepa.

Použít jen kůru tohoto stromu mi přijde nesmysl, dubové kapky je možné vyrobit z kůry dubu letního a určitě i dubu zimního. V kůre jsou léčivé látky ve všech dubech, zejména důležité trisloviny se 20% s katechinovymi látkami a flavonoidy. Kromě tinktury se dub využívá i na masti a koupele

Zdroj: diskuze Jak vyrobit tinkturu z dubové kůry

Pečené kuře s česnekem

Suroviny:

  • 1 kuře
  • 10 stroužků česneku
  • 2 lžičky rozmarýnu
  • 2 jarní cibulky
  • 2 plátky másla
  • 2 lžičky soli

Postup:

Kuře dočistíme a opláchneme pod vodou, poté dobře posolíme a posypeme rozmarýnem ze všech stran (i zevnitř). Česnek oloupeme, nakrájíme na kolečka, část vložíme dovnitř do kuřete, další částí kuře posypeme. Takto připravené kuře vložíme do pekáče, poklademe plátky másla, podlijeme trochou vody a pečeme s víkem v předehřáté troubě. Jarní cibulku omyjeme, nakrájíme na kolečka a po půlhodině pečení vložíme ke kuřeti do pekáče. Chvilku před dopečením víko sundáme a necháme opéct dozlatova. Kuře během pečení občas poléváme. Můžeme podávat s rýží.

Zdroj: Recepty na pečené kuře

Pečené kuře na medu

Suroviny:

  • 1 kuře
  • grilovací koření nebo gyros směs
  • lžíce medu (nejlépe tmavý lesní)
  • 6 lžic kečupu
  • 3 lžíce oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 1 dcl vody

Postup:

Kuře v prsou nakrojíme a vložíme do marinády připravené z výše uvedených surovin. Necháme minimálně 3 hodiny v chladnu uležet. Poté dáme kuře do pekáčku prsní částí dolů, aby se lépe vsála šťáva, několikrát během pečení otočíme, pečeme cca 40 minut přiklopené v troubě na 180 °C a pak na dopečení kůrčičky ještě asi 15 minut odklopené. Skvělé s bramborami či chlebem.

Zdroj: Recepty na pečené kuře

Seznamte se ...

Originální retro design mezi nepřebernou paletou jiných značek rozhodně nepřehlédněte! Značka Benefit vznikla v roce 1976 v americkém San Francisku, založila ji dvojčata Jean a Jane Fordovy. Poté expandovala do celého světa. Nestandardní vzhled a výjimečná kvalita ji zařadily mezi takové značky jako je Dior, Guerain a další. Přesto je cenově dostupnější a díky tomu si ji můžete dopřát i vy!

Zdroj: Luxusní dotek kosmetiky Benefit

Pečené kuře s rýží

Suroviny:

  • 1 kuře
  • 8 dkg másla
  • 1 lžička sladké papriky
  • 2 stroužky česneku
  • ¼ lžičky kari
  • 1 lžička soli (kdo má rád slanější, tak více)
  • 1 lžíce hladké mouky na zahuštění šťávy
  • 0,5 dl vody na podlití při pečení a cca 0,5–1 dl vody na dokončení šťávy

Postup:

Do rozpuštěného másla prolisujeme česnek, přidáme sůl, kari, papriku, touto směsí omyté kuře důkladně potřeme. Kuře vložíme do pekáčku a podlijeme vodou (0,5 dl). Dáme péct do trouby nejprve odkryté, asi po půl hodině zakryjeme. Během pečení poléváme šťávou a můžeme dosolit. Když už je kuře téměř měkké, odkryjeme a necháme opéct kůžičku. Hotové kuře vyjmeme z pekáče a do šťávy přidáme cca 0,5–1 dl vody a zahustíme hladkou moukou (bude bohatě stačit 1 lžíce, neděláme omáčku, ale šťávu), šťávu provaříme, kuře naporcujeme a podáváme s rýží přelitou dobrou šťávičkou.

Zdroj: Recepty na pečené kuře

Kuře na medu se zázvorem

Ingredience:

  • kuře nebo kuřecí čtvrtky
  • 3 lžíce medu
  • 2 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 chilli papričky
  • sůl

Postup:

Kuře omyjte, osušte a rozdělte na čtvrtiny. Z medu, zázvoru, citronové šťávy, oleje, sójové omáčky, česneku, chilli papriček a soli připravte marinádu. Touto marinádou důkladně potřete kuře a nechte v lednici alespoň 2 hodiny marinovat. Poté přendejte do pekáče, podlijte trochou vody a dejte do trouby předehřáté na 180 °C, pečte asi hodinu, průběžně podlévejte výpekem, abyste si vytvořili kůrčičku.

Zdroj: Kuře na medu


Autoři obsahu

Nina Vinšová

Mgr. Jana Válková

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


Cukr-v-krvi

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP