Informace od zdravotní sestry

MENU

  

HODNOTY

  

JÍDELNÍČEK

  

NÁSLEDKY CUKROVKY

  

RADY A ZKUŠENOSTI

  
Téma

KEFÍROVÉ MLÉKO JE ZÁSADITÉ

OBSAH

Cukrovka je nemoc spojená s určitými stravovacími omezeními, rozhodně není nutné být doživotně odsouzen k hladovění nebo k jedení nudných a stále stejných jídel. Jen je potřeba trochu přemýšlet a vybírat takové potraviny, které nám zbytečně neškodí.

Zdroj: Co nejíst při cukrovce

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A MLEKO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Slava.

Wafarin a mleko polotucne

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mohu pít mléko, když užívám Warfarin?
Ano, můžete. Maso, ryby, vejce, mléko, sýr a jogurt jsou bezpečné potraviny, které můžete konzumovat bez omezení, i když užíváte Warfarin.
Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Salátové okurky a warfarin

Cena kefírového mléka Kunín

Podle posledních testů je nejlépe hodnocené kefírové mléko od společnosti Kunín. Jimi vyrobené mléko se dá pořídit za cenu.

Zdroj: Kefírové mléko

Poradna

V naší poradně s názvem INTOLERANCE LAKTÓZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kočička.

Před dvěma měsíci mi zistlili nesnášenlivost laktózy,striktně jsem upravila jídelníček, avšak chybí mi taková jídla jako pudink a podobně, všimla jsem si že postupně už se dá koupit i bezlaktózovou mléko a podobně ale přijde mi to strašně drahé všechno, teď jsem si v Kauflandu všimla ještě sójové mléko (www.letakomat.cz/kau… z takového něco se dá vařit i pudink a podobně? Má to někdo odzkoušené?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sójové mléko je dobrou náhražkou za mléko kravské v případě intolerance laktózy. Dá se z něho uvařit i pudink, ovšem bude chutnat trochu jinak. Kromě sojového mléka je k dostání ještě mléko mandlové. Sójové mléko by neměli používat muži, protože sója stimuluje tvorbu estrogenu (ženský pohlavní hormon) a brzdí testoteron. Pro muže je právě vhodnější mléko mandlové.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Intolerance laktózy

Kalorie v kefírovém mléce

Nutriční složení ve 200 ml kefírového mléka: 343,33 kJ, 82,06 kcal, 6,6 g bílkoviny, 7 g sacharidů, 3 g tuků, 0,25 g soli, 240 mg vápníku.

Zdroj: Kefírové mléko

Domácí výroba kefírového mléka

Kefírové mléko je možné vyrobit i doma, má to své výhody (je čerstvé, chutné), ale potřebujeme na to kefírovou násadu, neboli kefírové či tibetské houbičky. Kefírová houba je vlastně společenství různých druhů kvasinek a bakterií.

Recept na domácí kefírové mléko

Ingredience: 500 ml nesvařeného mléka, 2 lžíce kefírové houby

Technologický postup: Tibetskou kefírovou houbu dáme do nádoby, přelijeme mlékem a promícháme lžičkou. Hrneček nebo sklenici přikryjeme čistou látkou, gázou nebo papírovým ubrouskem a zagumičkujeme. Při pokojové teplotě ponecháme 24 hodin houbu pracovat. Po této době by měl kefír zhoustnout a chutnat příjemně nakysle. Fermentovat jej můžeme nechat i déle, podle chuti. Nápoj ve sklenici občas promícháme lžičkou, aby se ke kefírovým houbičkám dostalo více mléka. Během kvašení se může začít oddělovat syrovátka – neznamená to nic špatného, po promíchání se vše opět spojí. Hotový kefír důkladně promícháme a poté přecedíme přes plastové sítko a uchováváme jej v lednici. Houbu vrátíme do nádoby, zalijeme mlékem a proces opakujeme. Někteří lidé houbu proplachují ve vodě, ovšem zkušení „kefíromilci“ to nepovažují za nutné ani vhodné. Houba bude bez takových zásahů rychleji pracovat, proplachování je pro ni nepřirozené. Kefírová kultura dovede mléko zpracovat i při nízkých teplotách, například v ledničce, proces však trvá déle – až týden.

Zdroj: Kefírové mléko

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ-KEFÍROVÁ HOUBA-ZDRAVÝ NÁPOJ 40,- KČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Komárek petr.

dobrý den prosí o zaslání kefírové houby děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Radomira.

Pěkný den pane Komárku,
napište mi na můj e-mail radomira.r@seznam.cz
kam mám houbu poslat.

S pozdravem
Radomíra

Zdroj: diskuze Tibetská-kefírová houba-zdravý nápoj 40,- Kč

Kefírové mléko při hubnutí

Zakysané mléčné výrobky skýtají mnoho dalších pozitiv než jen lepší snášenlivost. Pokud chcete žít zdravě, je vhodné je zařadit do každodenního jídelníčku.

Zakysané mléčné výrobky, jako je kefírové mléko, acidofilní mléko, jogurtové mléko, ABT mléko, podmáslí a další, jsou také skvělými pomocníky při hubnutí, přičemž je můžete využít coby skvělou alternativu svačiny nebo třeba jako doplněk ke snídani.

Je však potřeba volit výrobky nízkotučné, nebo nanejvýš polotučné, abyste dodrželi limitovaný energetický příjem během dne.

Také je nutné si uvědomit, že každý z výše uvedených produktů je připravován jiným způsobem – zkvašován jinou kulturou přínosných bakterií. Ne každému tak budou vyhovovat stejné produkty, je dobré si to vyzkoušet na vlastní kůži a zajisté poznáte, který ze zakysaných mléčných výrobků vám vyhovuje nejvíce.

Záleží totiž na vašem původním osídlení střeva bakteriemi, dále na tom, zda užíváte nějaké léky, ale i na formě, jakou je probiotická kultura podávána.

Probiotika (bakterie mléčného kvašení) obsažená v zakysaných mléčných výrobcích vám dopomohou ke zdravému osídlení střeva, podpoří prevenci i léčbu různých zánětlivých stavů, posílí vaši imunitu.

Díky probiotikům obsaženým v těchto výrobcích můžete předcházet i takovým gynekologickým obtížím, jako jsou kvasinkové infekce.

Konzumace zakysaných mléčných výrobků je tedy vhodná nejenom tehdy, když se snažíte hubnout, ale i jako prevence před všemožnými zdravotními komplikacemi. Takže pokud zařadíte zakysané mléčné výrobky v redukčním režimu, prospějete tak nejenom své linii, ale i střevní mikroflóře.

Navíc tyto produkty obsahují ve své nízkotučné a polotučné variantě velmi malé množství kalorií (kolem 250 kJ na 100 g), proto se hodí například jako ideální svačina mezi jednotlivými hlavními jídly.

Pro zvýšení účinnosti probiotik je dobré konzumovat dostatek vlákniny, která je v podstatě zdrojem živin pro tyto bakterie mléčného kvašení. Nezapomeňte ale, že pro účinnost zakysaného preparátu je nezbytné, aby obsahoval minimálně sto milionů živých bakterií.

Zdroj: Kefírové mléko

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ KEFÍROVÁ HOUBA KDE KOUPIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Tuckova.

Dobry den, nema nekdo kefirovou houbu k prodeji? Dekuji. Petra

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana Dědičová.

Prosím, kdo máte přebytky kefírové houbičky? Prosila bych zaslat poštou.

Zdroj: diskuze Tibetská kefírová houba kde koupit

Zásadité potraviny

  • zelenina
  • ovoce (v technologicky neupraveném stavu)
  • ořechy
  • luštěniny
  • produkty ze sóji

Zdroj: Alkalická dieta

Diskuze

V diskuzi KEFÍROVÁ HOUBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Koupím kefírové houbičky !
Nabídky prosím na email evasramek@seznam.cz Díky

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kefírová houba

Sójové mléko a hubnutí

Sójové mléko je vhodné při hubnutí. Jeho energetická a nutriční hodnota je v pořádku. Sójové mléko konzumujte během hubnutí 1–2krát týdně po 2–2,5 dl.

Zdroj: Sojové mléko

Diskuze

V diskuzi KEFÍROVÁ HOUBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maru.

Může se dávat kefírová houbička i do běžného,,ošetřeného"mléka z obchodu?
Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan.

Ano v krabicovém pasterizovaném mléku vyrobíte také kefír ale, houbičky se zvětšují jen mírně. Používám na výrobu kefíru pouze plnotučné mléko a na zvětšení houbičky farmářské nepasterizované plnotučné mléko.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Kefírová houba

Na co je dobré kefírové mléko

Kefíry se konzumují už od pradávna. Pocházejí z Asie, kde se vyráběly ze směsi různých druhů mlék. Dnešní průmyslová výroba dbá na přesné složení a obsah bakterií, které jsou hlavním nositelem typické chuti. Kefíry a kefírová mléka se řadí do kysaných mléčných výrobků stejně jako jogurty. Liší se od nich použitím zákysových kultur získaných přímo z takzvaných kefírových zrn. Ta obsahují kvasinky, které přeměňují mléčný cukr (laktózu) za vzniku malého množství etanolu a oxidu uhličitého. A právě z tohoto procesu vzniká specifická svěží a ostrá chuť.

Kefírová mléka se od kefírů liší nižším obsahem kvasinek, což je lehce znát i na chuti, která je o něco jemnější.

Nápoj z kefíru zamezuje shromažďování a hnití potravy ve střevech, odkyseluje organismus (i když je chuťově kyselý, vyvolává zásaditou reakci organismu), produkuje enzymy, které pomáhají uvolnit ve vodě nerozpustné látky, rozkládá těžce stravitelné látky. Mléčná kefírová houba přeměňuje mléčnou laktózu v jiné sloučeniny, a proto je kefír vhodný i pro jedince trpící intolerancí laktózy. V trávicím traktu se dokáže vypořádat s různými nežádoucími přemnoženými kvasinkami, bakteriemi a viry a účinně stimuluje imunitní systém.

Je obecně známo, že imunitní systém je v takové kondici, v jaké je zažívání a hlavně střevní mikroflóra. Schopnosti kefíru, jakožto přírodního probiotika, je tedy udržovat střevní mikroflóru v perfektní kondici. Pokud byste srovnali obsah užitečných bakterií s klasickým, běžně prodávaným jogurtem, jogurt by pravděpodobně velmi pohořel.

Zdroj: Kefírové mléko

Diskuze

V diskuzi DRUHY STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

co je pricinou kdyz zustavaji zbytky stolice v konecniku

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Aaa.

muze jit o alergii na laktozu, vynechte mleko, jogurty a vse, v cem je mleko..

Zdroj: diskuze Zůstává v konečníku stolice

Překyselení organismu a hubnutí

Zásaditá strava a zásaditá dieta představují životní styl. A je třeba je správně pochopit. Podívejme se na konkrétní příklad. Mléko, bílkoviny obecně, zpracované průmyslové potraviny, cukr, mouka nebo tuky jsou spíše zásadité potraviny. V průběhu našeho trávení v těle se ale změní na kyselé potraviny. Jsou pro nás tedy škodlivé. Kdežto například ovoce, zelenina, obiloviny celozrnné, hlízy a různé kořeny nebo semena, jsou potraviny kyselého charakteru, které se při trávení změní na zásadu. Jsou to tedy zásadotvorné potraviny. Jídelníček alkalické diety se tedy bude odvíjet od tohoto rozdělení potravin. Není třeba je vážit, jen je třeba důkladně rozdělovat stravu a myslet na to, které potraviny nám prospívají a které škodí.

Zdroj: Alkalická dieta

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobry den, cena 3 - 4 000 Kč mi pripada trochu nehorazna a take na tech strankach nikde nejsou uvedene informace, co obsahuje. Psala jsem jim na stranky a nic... pekna firma. Ti, co to zkouseli, muzete mi poskytnou vice informaci? Dekuji. Hana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vili.

K tomu stačí trvalé pití zásadité (živé)vody. Cenově se nedá s ničím porovnat, je téměř zdarma. O vodě se dozvíte více na webu : www.mrtva-ziva-voda.…



Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Použití

Sójové mléko je nutričně vyvážený nápoj z vybraných sójových bobů obsahujících mnoho cenných minerálů a vitamínů. Ze sójového mléka si můžete připravit koktejl, kaši, polévku nebo jiné jídlo, do kterého potřebujete přidat mléko. Na dalších řádcích najdete recepty se sójovým mlékem.

Zdroj: Sojové mléko

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ,KEFÍROVÁ HOUBA-ZDRAVÝ NÁPOJ NABÍZÍM 40,- KČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva Rumíšková.

Prosím,mám zájem o koupi kefírové houbičky.Jsem z Brna, je možnost si ji koupit přímo u Vás.děkuji Iva Rumíšková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Měla bych zájem koupi Tibetskou houbu za 40,- Kč.

Zdroj: diskuze Tibetská,kefírová houba-zdravý nápoj nabízím 40,- Kč

WELEDA SLÉZOVÉ PĚSTICÍ MLÉKO

WELEDA SLÉZOVÉ PĚSTICÍ MLÉKO je emulze s výtažky ze slézu a violky trojbarevné, s olejem z jader meruňky a makadamského ořechu, která podporuje přirozenou tvorbu ochranné vrstvy na povrchu kůže. Přípravek tak chrání pokožku před ztrátou tekutin, zvyšuje její hladkost a přirozený lesk. Mléko se nanáší po koupeli.

Záporem tohoto mléka je nízká hydratace.

Zde je cena přípravku WELEDA SLÉZOVÉ PĚSTICÍ MLÉKO.

Zdroj: Nejlepší tělová mléka na suchou pokožku

Alergie na kravské mléko – dieta

Je vhodné vysadit veškeré mléko a mléčné výrobky, to znamená máslo, sýry, jogurty, omáčky, krémy, kaše, tvarohy. Pokud se stav dítěte zlepší a potíže ustoupí, je doporučeno znovuzavedení do stravy asi za 6 měsíců. Při přidávání mléčných výrobků je třeba trpělivosti. O tolerování potraviny může rozhodovat i množství podaného jídla, proto začínáme po lžičkách.

Zdroj: Alergie na kravské mléko

Sójové mléko při hubnutí

Sójové mléko pomůže při hubnutí doplnit jídelníček tak, aby byl nejen méně kalorický, ale aby obsahoval i dostatek bílkovin, vlákniny a dalších živin. Konzumace sójového mléka je tak dobrou volbou pro úspěšné hubnutí, navíc dodá organismu nesmírně mnoho živin a bílkovin, které by neměly chybět v jídelníčku nikoho z nás.

Zdroj: Sójové mléko

NIVEA VÝŽIVNÉ TĚLOVÉ MLÉKO PRO VELMI SUCHOU POKOŽKU

NIVEA VÝŽIVNÉ TĚLOVÉ MLÉKO poskytuje velmi suché pokožce dlouhotrvající péči a dodává jí výživu. Mléko má extra výživné složení obohacené o přírodní minerály a zvláčňující látky. Mléko znatelně redukuje hrubost suché pokožky, díky mandlovému oleji je pokožka jemnější a vláčnější po celý den. Mléko stimuluje tvorbu nových aquaporinů (pleti vlastních hydratačních kanálků), které zlepšují cirkulaci vody v pokožce. Zajišťuje optimální hydrataci i hlubších vrstev pokožky.

Mléko obsahuje tyto konzervační látky: sorbát draselný.

Záporem tohoto mléka je jeho parfemace.

Zde je cena přípravku NIVEA VÝŽIVNÉ TĚLOVÉ MLÉKO PRO VELMI SUCHOU POKOŽKU.

Zdroj: Nejlepší tělová mléka na suchou pokožku

NEUTROGENA HLOUBKOVĚ HYDRATAČNÍ TĚLOVÉ MLÉKO

NEUTROGENA HLOUBKOVĚ HYDRATAČNÍ TĚLOVÉ MLÉKO je vhodné pro suchou a citlivou pokožku. Mléko s norskou recepturou působí hluboko v pokožce (bylo klinicky prokázáno, že hydratuje až 10 horních vrstev pokožky) a poskytuje jí dlouhodobou hydrataci (až 24 hodin) a ochranu. Mléko může používat celá rodina každý den. Pokožka by po použití mléka měla být vláčná a hedvábně jemná až 24 hodin. Mléko je neparfémované se složením, které minimalizuje riziko alergické reakce. Okamžitě se vstřebává a nezanechává pocit mastné nebo lepkavé pokožky.

Mléko obsahuje tyto konzervační látky: parabeny, fenoxyethanol.

Záporem tohoto přípravku je horší vyprazdňování obalu.

Zde je cena přípravku NEUTROGENA HLOUBKOVĚ HYDRATAČNÍ TĚLOVÉ MLÉKO.

Zdroj: Nejlepší tělová mléka na suchou pokožku


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Bc. Jakub Vinš


Cukr-v-krvi

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP